Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Η ΡΙΚΕΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΓΙΑΛΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ      7/5/14


Η ΡΙΚΕΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΓΙΑΛΟ

Η κίνηση μας καταδικάζει και εναντιώνεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, στο προωθούμενο προς ψήφιση σχέδιο νόμου περί αιγιαλού και παραλίας.

Η κυβέρνηση, εκμεταλλευομένη την προεκλογική περίοδο, φέρνει ένα νομοσχέδιο με διαδικασίες εξπρές (διαβούλευση ως τις 13/5/14), το όποιο εξυπηρετεί συγκεκριμένα μεγάλα συμφέροντα και αν τελικά ψηφιστεί θ’ ανοίξει άμεσα ο δρόμος για αλλοίωση του παράκτιου περιβάλλοντος και διαγραφή των όσων μέχρι τώρα γνωρίζαμε για αιγιαλό και παραλία και τα οικοσυστήματά τους.

Ειδικά στο τόπο μας, την Ερμιονίδα, μπορεί να γίνουν μη αντιστρέψιμες επεμβάσεις, στο όνομα εξυπηρέτησης «επιχειρηματικών σκοπών».

Συγκεκριμένα με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία του αιγιαλού και της παραλίας» μεταξύ άλλων προβλέπει:

-Κατάληψη παραλιών εξ ολοκλήρου από επιχειρηματικές εκμεταλλεύσεις, καταργώντας το όριο τ.μ. που προβλεπόταν.

- Κατάργηση στην πράξη του κοινόχρηστου χαραχτήρα του αιγιαλού, θέτοντας στην ευχέρεια του ιδιοκτήτη του ακίνητου ν’ αφήσει σε κοινή χρήση το τμήμα του ακινήτου που καταλαμβάνεται από την ζώνη παραλίας.(σσ  αλήθεια ποιος μεγαλοπαράγοντας θα το έκανε αυτό;)

-Νομιμοποιεί επιχειρηματικής χρήσης αυθαίρετα –ακόμα και κατεδαφιστέα- καθώς και καταπατήσεις έναντι τιμήματος και χωρίς καμιά εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

-Επιτρέπει ακόμα και επιχωμάτωση της θάλασσας όταν εξυπηρετείται ο επιχειρηματικός σκοπός(!!).

-Καθιστά προαιρετική τη χάραξη παραλίας.

Τα παραπάνω είναι μέρος των προβλεπόμενων διατάξεων.

Πολίτες της Ερμιονίδας

Είναι εύκολα προβλέψιμο τι θα γίνει στην περιοχή μας με τις τόσες μεγάλες ιδιοκτησίες πάνω στη θάλασσα αν αυτά γίνουν νόμος του κράτους.

Εμείς αγωνιζόμαστε για ανοικτές δημόσιες παραλίες, προσβάσιμες από όλους.

Απευθυνόμενοι και στις άλλες Δημοτικές παρατάξεις, τους καλούμε να πάρουν θέση στο μεγάλο αυτό ζήτημα, γιατί καλά είναι τα τεράστια «φαραωνικού μεγέθους» προγράμματα  μέσα στην κρίση, αλλά ας δούμε και την  ζωντανή πραγματικότητα, πως διαμορφώνεται γύρω μας.                                                                                        

Καλούμε όλους τους πολίτες ν’ αντιδράσουν αποτελεσματικά και έντονα για να μην ψηφιστεί αυτό το καταστροφικό νομοσχέδιο.


Για την ΡΙ.Κ.ΕΡ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Ο υποψήφιος Δήμαρχος


Κώστας Π. Λυμπερόπουλος    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου