Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ κ. Τ.ΛΑΜΠΡΟΥ

Στην πολιτική μπορεί ν’ ασκούνται και τεχνάσματα για διάφορους λόγους. Για ν’ αποφύγει ν’ απαντήσει κάποιος σε κάτι ή για να ξεφύγει από την πίεση που του ασκούν οι πολίτες για κάποιο θέμα. Μερικές φορές η χρήση τεχνάσματος γίνεται με πειστικό τρόπο και πιάνει. Άλλες φορές γίνεται με σοβαροφάνεια που δεν πείθει και κάποιες άλλες προκαλεί το μειδίαμα για το προφανές, για το ότι άλλα πιστεύει και θέλει και άλλα λέει πολιτικό πρόσωπο.

Στην τελευταία περίπτωση εντάσσεται και πρόταση του επικεφαλής της ΠΡΟΣΥΕΡ  κ. Τ. Λάμπρου, όπως διατυπώθηκε σε συνέντευξη του στο έντυπο SARONIC MAGAZINE τευχ. 35, Απρίλιος 2014.

Λέει λοιπόν ο κ. Λάμπρου:… συνδιαμόρφωση πλατιάς κοινωνικής συμφωνίας με προοδευτικό προσανατολισμό… Μπορούμε να κτίσουμε μια Δημοτική συνεργασία με μοναδικό όφελος την πρόοδο του τόπου μας… Η πρόταση μας έχει παραλήπτες τους συνυποψήφιους μου κ.κ. Λυμπερόπουλο και Τόκα. Σ’ ότι μας αφορά λοιπόν, απαντούμε τα εξής: Είναι προφανές ότι αυτά είναι λόγια που  λέγονται ως απάντηση στην επιθυμία πολλών συμπολιτών μας. ΔΕΝ τα πιστεύει, ΔΕΝ τα πίστευε ποτέ! Εξηγώ γιατί. 

Στην αρχή ίδρυσης της παράταξης του έστειλε επιστολές σε άλλες παρατάξεις για συνάντηση(όχι μόνο σε εμάς). Σεβόμενοι τους όρους της δημοκρατίας, ως ΡΙΚΕΡΣ, ανταποκριθήκαμε και έγινε στα γραφεία μας μία συνάντηση με αντιπροσωπεία της παράταξης του κ. Λάμπρου. Προσήλθε με δύο συνεργάτες του , εκ των οποίων ο ένας είναι σήμερα υποψήφιος με τον κ. Γ. Γεωργόπουλο. Η συζήτηση  ήταν καθαρά διερευνητική. Μετά παρέλευση μηνός ακολούθησε δεύτερη επιστολή του κ. Λάμπρου για νέα συνάντηση. Παρά την επισημότητα του πράγματος (επιστολές) για κάτι τόσο απλό, που γεννούσε εύλογες απορίες, αποδεχτήκαμε και νέα συνάντηση, σεβόμενοι τους όρους δημοκρατίας και διαλόγου. Όμως από την πλευρά του αποστολέα της επιστολής υπήρχε συνεχής αναβολή. Από Κυριακή σε Τετάρτη και από κει πάλι σε Κυριακή και μετά ποτέ. 

Παράλληλα τις ίδιες μέρες ο κ. Λάμπρου ανακοίνωνε εαυτόν υποψήφιο Δήμαρχο και εντός ολίγου ανακοίνωνε υποψηφίους Συμβούλους! Φάνηκε ότι η επιστολή είχε άλλο σκοπό, ήταν προσχηματική, ήταν άλλοθι. Η παράταξη του κ. Λάμπρου καλούσε εμάς για «συνδιαμόφωση κοινωνικής προοδευτικής συμμαχίας» και παράλληλα τον κ. Γ. Μανιάτη- μνημονιακό υπουργό- εισηγητή σε ημερίδα. Δεν μπορούμε να φανταστούμε τον επικεφαλής της ΡΙΚΕΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και αντιπροσωπεία της κίνησης μας, να ακούμε από τον εισηγητή κ. υπουργό το πώς θα φτιάξουμε τα πράγματα, έχουμε απτό δείγμα από την υλοποίηση των πολιτικών του και εμείς και όλη η κοινωνία.

Τώρα βέβαια, πώς κάποιος αυτοπροσδιορίζεται ως «προοδευτικός πόλος» στην τοπική Αυτοδιοίκηση και ταυτόχρονα επιζητά ή στηρίζεται στην βοήθεια των μνημονιακών υπουργών (όπως ο κ. Γ. Μανιάτης) οι οποίοι συναποφασίζουν και ασκούν αυτή την εξοντωτική για την κοινωνία πολιτική, είναι θέμα που ο … ιστορικός του μέλλοντος πρέπει με προσοχή να διερευνήσει.

Σήμερα ομολογουμένως είναι αναγκαία μια συμμαχία των ενεργών δυνάμεων της κοινωνίας της Ερμιονίδας. Μια συνεργασία πραγματικά νέων δυνάμεων- έξω από το κατεστημένο- που θέλουν  άλλη πορεία στα τοπικά δρώμενα.

Σήμερα και ενώ οι συνθήκες είναι ώριμες, δυστυχώς αυτό δεν έγινε κατορθωτό γιατί επικράτησαν προσωπικές φιλοδοξίες αντί των αναγκαίων πολιτικών στόχων. Άλλωστε και το σύστημα λαβαίνει τα μέτρα του, μην τυχόν και φύγει το τοπικό «γκουβέρνο» από τα δικά του παιδιά. Το ποιοι είναι παιδιά και υπηρέτες χρόνια του συστήματος, το γνωρίζουν οι πολίτες της Ερμιονίδας, δεν χρειάζεται να το πούμε εμείς.

Σ’ αυτή την πραγματικότητα η μέσω του τύπου πρόταση- λίγες μέρες πριν τις εκλογές-  περί σύμπραξης «προοδευτικών δυνάμεων» είναι για κατανάλωση, είναι για αποφυγή της ουσίας της πολιτικής, είναι άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.

Η ΡΙΚΕΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ καλεί τους πολίτες της Ερμιονίδας με την πράξη τους και με την ψήφο τους, να βάλουν τώρα τον Δήμο σ’ άλλη πορεία.

ΡΗΞΗ! ΑΝΑΤΡΟΠΗ! ΤΩΡΑ. Το 2019 ίσως να είναι πολύ αργά.

Ο επικεφαλής της ΡΙΚΕΡΣ και υποψήφιος Δήμαρχος   
Κώστας Π. Λυμπερόπουλος        


4 σχόλια:

  1. συμφωνω με το αρθρο του επικεφαλης της ΡΙΚΕΡ-Σ απολυτα και θα ηθελα να προσθεσω οτι οι εποχες των συνθηματων του ΠΑΣΟΚ (και των αλλων δημοκρατικων δυναμεων)εχουν περασει ανεπιστρεπτι
    οι συμμαχοι του πασοκ του κ.Μανιατη και του κ.Λαμπρου ειναι το μνημονιο και η Μερκελ δυστυχως!!! Γ.Λυμπεροπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κ Λαμπρου της ΠΡΟΣΥΕΡ (το προγραμμα οι στοχοι η πολιτικη τοποθετηση ) ειναι με τον Μανιατη τον Τατουλη και την μνημονιακη κυβερνηση ειναι πλεον σαφες και ειλικρινες απο την πλευρα του και σε οποιον αρεσει τον ψηφιζει.Ο κ Τσιχλας της Λαικης Συσπειρωσης ειναι ΚΚΕ και Γοντικας στην Περιφερεια .Οι κκ Σφυρης και Γεωργοπουλος ιστορικα ανοικουν στον χωρο της ΝΔ οποτε θα διαλεξουν Τατουλη η Μανωλη.Οι κ. Λυμπεροπουλος και Τοκας με ποιον ειναι πολιτικα ;Σε ποιες περιφερειακες παραταξεις απευθυνωνται για να συνεργαστουν για το καλο της Ερμιονιδας;

    Κραταω την χειραψια Βουδουρη με Λυμπεροπουλο στα υποψιν αλλα αυτο δεν ειναι αναγκαστικα και πολιτικη συγκλιση αν δεν δηλωθει επισημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ
    ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ Β ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ *ΜΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ *ΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ*
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΜΕΛΛΟΝ
    Η ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΕΝΕΡΓΟ Η ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΜΕ ΠΕΙΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΕΝΕΡΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΤΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΛΕΝΕ *ΑΣ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΔΗΜΟ*ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΓΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΥΓΙΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΑΣΠΙΛΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ,ΑΣ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ΤΙΣ ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ ΜΑΣ,
    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΝΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ,Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΥΓΙΕΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΠΕΙΡΑ .ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ,ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ,ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΑΥΡΙΟ,ΜΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΓΕΝΝΙΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ
    ΑΣ ΚΑΘΗΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΓΙΕΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΑΣ ΣΦΙΓΞΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ,ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ,ΧΡΩΜΑ,ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΑΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ,ΤΙΣ ΚΟΥΜΠΑΡΙΕΣ
    Η ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ
    ΑΣ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΘΑ,ΘΑ,ΘΑ ,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΝΑΙ,ΝΑΙ,.ΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
    Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΧΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑΘΕΜΑΤΑ ΛΥΣΕΙΣ,ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ,ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ,ΚΑΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ,ΚΑΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ,ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΝ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΩΣΤΕΣ ,ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ (ΕΣΠΑ,...)ΑΠΟ ΣΩΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ,ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ,ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ,ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙ ΕΔΩ ΚΑΝΕΙΣ, ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

    ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΙΚΑ ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!!

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΧ
    ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΦΥΣΙΚΟΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
    ΕΡΜΙΟΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΘΟΥΝΤΕΣ ΤΗΝ ΡΙΚΕΡ
    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
    ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ Η ΠΡΩΤΗ ΣΩΣΤΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ ΒΑΣΕΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
    24/24 ΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ,ΣΚΟΠΟΥΣ,ΜΕΛΗ,ΚΛΠ
    \ΑΛΕΚΟΣ ΤΣΑΧ -ΦΥΣΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΕΡΜΙΟΝΗ
    tsachgr@yahoo.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή