Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Διακήρυξη 3ης Νοεμβρίου 2013

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
                                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                             Νοεμβριος 2013

Δημότες του Δήμου Ερμιονίδας
Σήμερα βρισκόμαστε στην δίνη μιας πρωτοφανούς ολόπλευρης  κρίσης.  Οι πολιτικές που ασκούνται ως σήμερα οδήγησαν τα λαϊκά στρώματα στην φτώχεια και στα όρια της εξαθλίωσης.
Για να μην γίνει επίσημη κρατική χρεοκοπία,εφαρμόζονται  πολιτικές «μνημονίων» ,το ένα μετά το άλλο, χρεοκοπώντας  τελικά τον λαό μας.
Αποτέλεσμα αυτών ο κόσμος να χάνει εισοδήματα και δικαιώματα, η ανεργία να εκτινάσσεται στα ύψη .Οι νέοι μας να  φεύγουν πάλι για την ξενιτειά.   
Τα βασικά δικαιώματα:Υγεία – παιδεία –στέγη – ακόμη και  διατροφή για ορισμένους υποβαθμίζονται ή και χάνονται.
Η αγανάκτηση και η οργή στρέφει μερίδα της κοινωνίας σε ακραίες απόψεις βίας και εκφασισμού που δεν οδηγούν πουθενά.
Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον θεσμοί υπολειτουργούν ή διαλύονται.
Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορούσε ν’ αποτελέσει εξαίρεση.
Ειδικά μετά τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» αποτέλεσε μεγάλο θύμα της κρίσης.
Η λειτουργία της οδηγήθηκε σε υπερσυγκεντρωτισμό με μειωμένους και τους πόρους και την λαϊκή συμμετοχή.

Η κατεύθυνση είναι να γίνουν όλα ιδιωτικά (νερά, λιμάνια, διαχείρηση απορριμάτων) και οι κοινωνικές δομές και υπηρεσίες να συρρικνωθούν ή και να καταργηθούν ακόμα.
Σ΄ όλα αυτά τα θεμελιώδη ζητήματα γενικού πλαισίου, εντός του οποίου λειτουργεί και ο Δήμος μας,  αν προσθέσουμε την εκρηκτική κατάσταση σε ορισμένα  βασικά θέματα στην Ερμιονίδα, στον τόπο μας, κατάσταση την οποία ζούμε και δεν χρειάζεται να την παραθέσουμε εδώ, τότε γίνεται κατανοητό ότι είμαστε πλέον στα όριά μας.

Ότι κάτι διαφορετικό πρέπει να γίνει, ότι πρέπει να δράσουμε ΤΩΡΑ, όχι αύριο.
Οι παρακάτω υπογράφοντες, δημότες-πολίτες του Δήμου Ερμιονίδας οι οποίοι προερχόμαστε από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, θεωρούμε σημαντικό και ελπιδοφόρο βήμα την ίδρυση της ΡιζοσπαστικήςΚίνησηςΕρμιονίδας-Συμμετοχή.
Πιστεύουμε στο  στόχο της δημοκρατικής  ανατροπής στο  Δήμο μας, με ουσιαστική αλλαγή στη νοοτροπία, στις προτεραιότητες και την λειτουργία του προς όφελος όλων των Δημοτών –πολιτών του αλλά και των επισκεπτών του.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΜΑΣ
-Δήμος ανοιχτός στους πολίτες,  με διαφάνεια, χωρίς στεγανά, χωρίς εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων ή παραγοντικών συμφερόντων.
Αλληλέγγυος και υποστηρικτικός στα λαϊκά στρώματα.
Αγωνιστικά διακείμενος προς την κεντρική εξουσία, για ό,τι του αναλογεί ή για ό,τι αυτή του στερεί.
-Δημοτική αρχή που όχι απλά να σέβεται το όμορφο περιβάλλον μας, αλλά να το περιφρουρεί. Να μην το καταστρέφει με ενέργειές της ή παραλείψεις της-όπως με τα σκουπίδια-, να μην ανέχεται τις ενέργειες τρίτων(π.χ. κλείσιμο ακτών), αλλά δυναμικά και έμπρακτα να το προστατεύει. Να  διαχειρίζεται ορθολογικά τους πόρους του και τα πολύτιμα αγαθά του-όπως το νερό- και να ελαχιστοποιεί τις επιπτώσεις από παρεμβάσεις.
-Δημοτική αρχή που θα στηρίζει τις αυθεντικές προσπάθειες όλων των πολιτιστικών συλλόγων, ομάδων και βιβλιοθηκών που υπάρχουν και δρουν στην περιοχή και θα αναδεικνύει την ντόπια καλλιτεχνική δημιουργία.Θα προωθεί τον πολιτισμό-ως λαϊκή έκφραση της παράδοσης και των ηθών- με τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας. Θα υποστηρίζει τις αθλητικές  δραστηριότητες σ’ όλα τα αθλήματα (ποδόσφαιρο-μπάσκετ-βόλλευ-στίβο…) κυρίως στις  υλικές  υποδομές και στα φυτώρια για τους νέους της Ερμιονίδας.     
-Στόχος  είναι ο μετασχηματισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε μια πραγματικά αποκεντρωμένη εξουσία, με λαϊκή συμμετοχή.
Να γίνει ο Δήμος βασικός φορέας των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών.
Να συμβάλλει στην παραγωγική, κοινωνική και οικολογική ανασυγκρότηση της περιοχής μας.
-Στόχος είναι ο Δήμος να λειτουργεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να δίνεται ώθηση στην ισόρροπη ανάπτυξη της όμορφης περιοχής μας, για να μην λέγεται ότι «Η Ερμιονίδα είναι η περιοχή με τις βίλλες των πλουσίων», αλλά ότι «Η Ερμιονίδα είναι μια πλούσια περιοχή», αυτό και κοινωνικά και περιβαλλοντικά.
Δημότες της Ερμιονίδας
Απευθυνόμαστε σε κάθε πολίτη  καλής θέλησης που «πονά» τον τόπο μας.
Μέσα από ανοικτές διαδικασίες ιδρύθηκε η Δημοτική μας κίνηση.
Θα συνδιαμορφώσουμε σ’ επαφή με πολίτες και φορείς  ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πάνω στις βασικές αρχές που προαναφέραμε.
Ο Δήμος μας δεν έχει ανάγκη από παράγοντες που έρχονται από το παρελθόν, από «αρχηγούς», ηγέτες και ηγεμόνες που κινούνται στη μέση ενός συστήματος βαθιά μέσα στην κρίση.
Εχει ανάγκη από πρόσωπα με αξιοπρέπεια, με ανιδιοτέλεια, με πίστη στην συλλογική προσπάθεια, χωρίς παραγοντισμούς, με μεράκι για προσφορά στον  κοινό σκοπό,  για το καλό  αυτού του τόπου.
Εχει ανάγκη από πολιτικη διαχειρηση με άλλη λογική, με άλλη ηθική, άλλη αισθητική για την τοπική αυτοδιοίκηση, αυτή που αγκαλιάζει και υπολογίζει όλους τους πολίτες και τον καθένα ξεχωριστά.
Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους ΝΕΟΥΣ. Σ’όλους αυτούς που βιώνουν πιο σκληρά την κρίση και τους καλούμε  ΜΑΖΙ να εργαστούμε για ν’ αλλάξουμε τα πράγματα.
Τους  θέλουμε ενεργούς, δραστήριους, θετικούς με στόχους , όχι μόνο οργισμένους η απογοητευμένους.
Να γίνουν αυτοί πρωταγωνιστές για το αύριο του τόπου τους.
Φίλοι και φίλες
Συμμεριζόμαστε το βαθύ αίσθημα αγωνίας των συμπολιτών μας για το μέλλον της Ερμιονίδας.
Υποσχέσεις δεν δίνουμε, μόνο μια μεγάλη δέσμευση: ότι θα δώσουμε ως Δημοτική κίνηση όλες τις δυνάμεις μας ώστε μαζί με σας ν’ αντιστρέψουμε την  σημερινή  κατάσταση και ν’ ανοίξει ο δρόμος προς το καλύτερο των  Δημοτικών μας θεμάτων.

Για την ζωή μας. Για την όμορφη  περιοχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου